Foto: Pixabay

U suradnji sa Zdravim sveučilištem, Udruga studenata medicine CroMSIC održat će ovog ponedjeljka u Stablu znanja interaktivnu radionicu o spolnom zdravlju. Na radionici će se govoriti  o važnosti samopregleda, prevencije, ranog otkrivanja i liječenja bolesti reproduktivnog sustava i kontracepcije. U sklopu WAD-a, studenti su kroz cijelu godinu održavali edukacije školarcima i studentima, u brojnim mjestima u Hrvatskoj.

“Na radionicu su pozvani svi znatiželjni studenti koji žele saznati nešto više o spolnosti, zdravlju i bolesti. U Studentskome centru u Stablu znanja pričat ćemo o spolnom zdravlju, a za polaznike radionice pripremili smo poklončić”, istaknuli su organizatori.

Mjesta za radionicu su ograničena, a svi zainteresirani polaznici mogu se prijaviti putem Facebook stranice Zdravo sveučilište. Početak radionice predviđen je u 19 sati u Stablu znanja na prvom katu Studentskog centra u Zagrebu.

CroMSIC je nevladina i neprofitna udruga studenata medicine u Republici Hrvatskoj koja je još od 1922. jedna od 130 punopravnih članica IFMSA – e, Međunarodne federacije udruga studenata medicine. Temeljni ciljevi udruge su promicanje humanih ideja, etičkih načela i ljudskih prava te doprinos obrazovanju studenata medicine. Osim toga, udruga nastoji popularizirati sve oblike zdravstvenog odgoja i obrazovanja šire populacije te dodatno educirati studente medicine kroz međunarodnu razmjenu studenata medicine.