StoryEditor

‘BICIKLI TRUNU...‘ Do sada registrirano 80 bicikala na ‘Savi‘, od listopada se režu lanci neprijavljenima

‘To je vrlo dobar odaziv, najveći broj registracija očekujemo krajem rujna, početkom listopada‘, rekao je Karlo Horvat, predsjednik Studentskog odobra Sava

21/09/2022 u 19:26 h
13801
MARTA PREMUžAK/GLOBAL

Da bi se "riješili" starih bicikala koje nitko godinama ne vozi i čiji vlasnici odavno nisu studenti te napravili mjesta za nove bicikle, Studentski dom Stjepan Radić ranije ovog mjeseca objavio je da će svi stanovnici "Save" svoje bicikle od sad trebati registrirati. Već je prošloga tjedna obavljeno oko 80 registracija.

"To je vrlo dobar odaziv, najveći broj registracija očekujemo krajem rujna, početkom listopada", rekao je predsjednik Studentskog odbora Sava, Karlo Horvat.

Studenti koji koriste bicikle i ostavljaju ih na području studentskog doma, moraju svoje bicikle registrirati do 15. listopada.

"Bicikli trunu, nitko ih ne vozi, a oni koji ih koriste nemaju gdje parkirati", osvrnuo se Horvat na mnogobrojne parkirane bicikle koji godinama stoje ispred paviljona i zauzimaju mjesta onima kojima su korisnija.

Svi bicikli koji nisu registrirani bit će uklonjeni. Rješavanje starih, neispravnih ili nekorištenih bicikala, oslobodit će prostor za one koji ih koriste. Registracija se vrši dolaskom na portu s biciklom, a kako se ne bi događale krađe, registracijom bicikla dobit će se ključić koji će otključavati samo taj određeni lokot.

Pravila vrijede za sve stanare Save, a bivši stanari mogu, ako to već nisu, otići po svoje bicikle također do 15. listopada. Nakon toga neće biti jednako osigurani kao do sada. Horvat je objasnio kako će još neko kraće vrijeme nakon 15. listopada neregistrirani bicikli biti na Savi, ali će njihovi lanci biti prerezani i zatim uklonjeni na sigurnu lokaciju.

Vezani članci
27. travanj 2024 06:37