StoryEditor

BILLIE JEAN KING CUP Bugarske tenisačice porazile hrvatsku selekciju i došle na nedostižnu prednost

U odlučujućem trećem setu Marčinko je vodila 3:1, no Karantačeva je nakon toga nanizala pet gemova zaredom

12/04/2023 u 18:22 h
14781
PEXELS

Hrvatska ženska teniska reprezentacija upisala je drugi poraz na Billie Jean King Cupu u Antalyji. Nakon što su u prvom kolu izgubili od Danske 1:2, u drugom kolu izvjestan je poraz i od bugarske reprezentacije koja je slavila u prva dva meča, piše Hina.

Prva je na teren izašla Petra Marčinko koja se suočila s Liom Karatančevom. Marčinko je dobila prvi set 6:4, no drugi je otišao na stranu bugarske tenisačice. U odlučujućem trećem setu hrvatska predstavnica vodila je 3:1, no Karantačeva je nakon toga nanizala pet gemova zaredom te na kraju slavila ukupnim rezultatom 4:6, 6:3, 6:3 i donijela prvi bod Bugarskoj.

Nakon njih na teren je izašla Tara Würth koja je morala pobijediti da bi Hrvatska imala šanse, a s druge strane čekala ju je Gergana Topalova. Iako je hrvatska predstavnica vodila rezultatom 4:1 u prvom setu, dogodila joj se ista stvar kao i Marčinko, Topalova je nanizala pet gemova zaredom i osvojila set.

Drugi set pripao je hrvatskoj predstavnici rezultatom 6:2, no u trećem setu bolja je bila bugarska predstavnica koja je na kraju upisala pobjedu rezultatom 6:4, 2:6, 6:3. Ovaj poraz značio je da je bugarska reprezentacija otišla na nedostižnu prednost od 2:0. Hrvatska tako nakon prva dva dana ima omjer 0:2, a čekaju ju još tri susreta: protiv Švedske, Srbije i Norveške, stoji na stranici Hrvatskog teniskog saveza.

Vezani članci
29. travanj 2024 13:30