Foto: Pixabay

Do 18. srpnja Zagrepčani imaju priliku posjetiti već poznati kulturni program Booksa u parku 2020. Prilika je to za kvartovsko druženje uz razne književne, filmske, glazbene i edukativne programe u Martićevoj 14d.

Ovog tjedna program nudi razna događanja. Sutra, u trećoj ovogodišnjoj tribini gošća je pjesnikinja Dorta Jagić. Dobitnica je Goranovog vijenca za ukupan doprinos hrvatskoj poeziji i međunarodne nagrade Balkan Grand Prize for Poetry u Rumunjskoj. Na tribini će čitati svoje nove neobjavljene pjesme, a cilj je stvoriti atmosferu pjesničke radionice u kojoj će se razmjenjivati iskustva pisanja i čitanja poezije.

U srijedu će pjesnikinja voditi radionicu poezije na kojoj se radilo mjesecima i uživo i preko Zooma. Istog dana započinje i festival “Prvi prozak na vrh jezika”, namijenjen predstavljanju i umrežavanju mladih, već nagrađivanih autora. Festival će se održavati i u četvrtak i petak, a program se nalazi na službenoj stranici Kluba Booksa.

Za četvrtak je predviđeno “Raspričavanje” za sve koji vole smišljati priče i dijeliti svoje ideje s drugima. Sudjeluju ekipe od tri do pet članova, čiji je zadatak da u 45 minuta napišu priču i pročitaju ju pred publikom. U priču moraju uklopiti tri zadana pojma i predmet, a tema biraju sami.

U petak udruga Futura organizira dobrotvorni sajam knjiga. U ponudi će biti razni žanrovi na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Svi posjetitelji mogu ostaviti donaciju koju će udruga iskoristiti za zbrinjavanje napuštenih životinja grada Zagreba.

Sajam će se održati u prostorijama Bookse od 15 do 20 sati.