StoryEditor

BORBA ZA POLUFINALE Real Madrid i Milan pobjednici u prednosti nakon prve utakmice

Modrić, Kovačić i Rebić upisali nastupe za svoje klubove

14/04/2023 u 06:00 h
15851
PIXABAY

Odigrana su i dva preostala susreta četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Chelsea, odnosno AC Milana i Napolija. U prvoj utakmici Real je pred domaćom publikom ostvario bitnu pobjedu od 2:0, dok je AC Milan u derbiju talijanskih velikana na San Siru, odnio pobjedu s minimalnom prednošću od 1:0.

Real Madrid - Chelsea 2:0

Karim Benzema 21', Marco Asensio 74'

Real Madrid uvjerljivo je svladao englesku momčad rezultatom 2:0, iako je Chelsea na početku samog susreta imao priliku povesti, kasnije i izjednačiti, no čuvar Realovih vrata Thibaut Courtois bio je efikasan, a napadači engleskog kluba nisu imali završnicu. Madriđani su iskoristili prvu stvorenu priliku i poveli pogotkom Karima Benzeme u 21. minuti. Nakon početka drugog poluvremena, engleski sastav igra s igračem manje nakon isključenja braniča Bena Chilwella. U 74. minuti, Real Madrid koristi igrača više i povećava svoju prednost pogotkom Marca Asensia s ruba kaznenog prostora te mirno priveli susret kraju.

AC Milan - Napoli 1:0

Ismaël Bennacer 40'

U drugome susretu mogli smo vidjeti puno uzbuđenja, prilika i pravi talijanski derbij. AC Milan je iskoristivši samo jednu priliku sadržao prednost protiv živahnog i borbenog Napolija. Od prvog trenutka susreta, Napoli je krenuo dominantno i nizale su se prilike, međutim pogodaka nije bilo. Milan je tek u 25. minuti došao do prilike za pogodak, no Rafael Leao nije uspio smjestiti loptu u mrežu. Tek u 40. minuti, Milan ostvaruje prednost pogotkom Ismaëla Bennacera. Do kraja susreta, rezultat na semaforu se nije mijenjao. Iako su u drugom vremenu, igrači Napolija igrali s igračem manje, sačuvali su mrežu netaknutom.

Trojica hrvatskih predstavnika upisalo je nastupe za svoje klubove. Luka Modrić igrao je do 81. minute za Real, Mateo Kovačić je cijeli susret proveo na terenu za Chelsea, a Ante Rebić je za Milan ušao u igru u 80. minuti. Uzvrati se igraju sljedećeg utorka, 18. travnja u Londonu i Napulju.

Vezani članci
28. travanj 2024 19:24