StoryEditor

‘BOŽIĆ S BOŽOM‘ Dubrovačkim studentima za blagdane osiguran jeftiniji prijevoz do doma

Autobus polazi u petak u 23 sata s autobusne stanice ispred Studentskog doma Cvjetno naselje

20/12/2023 u 20:08 h
<p>Autobus na kolodvoru</p>
Autobus na kolodvoruPEXELS

Dubrovački studenti i ove će blagdane kući otputovati za 20 eura u sklopu akcije "Božić s Božom", a tom im se prigodom ne naplaćuje prijevoz prtljage. Riječ je o suradnji Kluba Dubrovčana i bivšeg prijevoznika "Božo" koja je nastala s ciljem da se studentima u vrijeme blagdana, kada je većini želja biti kod kuće, osigura nešto povoljnije putovanje do rodnog im grada.

Autobus polazi u petak u 23 sata s autobusne stanice ispred Studentskog doma Cvjetno naselje. Svi zainteresirani moraju rezervirati svoje mjesto kontaktiranjem Kluba Dubrovčana, s obzirom na to da je broj sjedala u autobusu ograničen.

Drugi komercijalni prijevoznici do Dubrovnika voze po osam i više sati, zbog stajanja u mnogim mjestima dok vožnja s "Božom" traje tek šest sati. S obzirom na to da je riječ o noćnoj vožnji, studenti mogu i prespavati put.

Do jednog od naših najljepših primorskih gradova, inače, možete doći avionom, ali karta na relaciji Zagreb-Dubrovnik iznosi 176 eura. Naravno tu cijenu većina si ne može priuštiti, a osim korištenja BlaBla Cara, dubrovačkim studentima drugi i jedini izbor je autobus. Kapaciteti su nerijetko popunjeni i mnogi ostaju bez prijevoza, a cijene divljaju. Trenutno je iznos jedne autobusne karte u smjeru Zagreb-Dubrovnik gotovo 30 eura, no ta cijena uobičajeno svake godine skoči neposredno pred blagdane.

Vezani članci
29. travanj 2024 00:38