StoryEditor

BOŽIĆNI SAJAM NA AGRONOMIJI Humanitarni karakter tradicionalnog AgroAdventa

Studenti agronomije organiziraju četvrti po redu humanitarni AgroAdvent
Autor:
Global.
12/12/2019 u 19:16 h
Miris fritula i kuhanog vina neće biti jedino što će sljedećeg tjedna ispuniti hodnike Agronomskog fakulteta jer to je samo dio atmosfere koja tamo očekuje sve posjetitelje sljedećeg tjedna. Naime, Klub studenata Agronomskog fakulteta u suradnji sa studentskim zborom, Udrugom studenata krajobrazne arhitekture te begijskom studentskom udrugom IAAS organizira već tradicionalni, četvrti po redu AgroAdvent. Božićni sajam primarno okuplja studente, asistente i profesore Agronomskog fakulteta kako bi, kroz povezivanje studenata i ostalih sudionika, predstavili raznovrsne proizvode i podijelili nova saznanja iz područja poljoprivrede. Ovi su vrijedni studenti pripremili mnoštvo različitih proizvoda kroz čiju promociju nastoje promovirati agronomiju kao struku, ali i zainteresirati mlade za bavljenje poljoprivredom. "Na Agronomskom fakultetu studiraju mnogi ljudi koji nemaju praktičnog iskustva u poljoprivrednoj proizvodnji, stoga na ovaj način mogu iz prve ruke saznati sve što ih zanima o tome", tvrdi Matija Mlakar, član Kluba studenata Agronomskog fakulteta.
Asistenti i profesori izrađuju kozmetičke proizvode od ljekovitih biljaka te ekološki osvještene božićne ukrase od korova, drva, kukaca, pčelinjeg voska i sličnih prirodnih materijala
Potaknuti božićnim duhom, studenti agronomije još su jednom odlučili pokazati veliko srce i empatiju. Osim formalnog dijela, kroz humanitarnu akciju nastoje potaknuti ostale studente, asistente te profesore na kolegijalnost i zajedništvo pa su tako prethodnih godina asistenti i profesori izrađivali kozmetičke proizvode od ljekovitih biljaka te ekološki osvještene božićne ukrase od korova, drva, kukaca, pčelinjeg voska i sličnih prirodnih materijala. Sav novac koji su prikupili prodajom proizvoda donirali su za dobrotvorne svrhe, a isto namjeravaju učiniti i ove godine. Ovaj će se hvalevrijedan božićni sajam održati u utorak, 17. prosinca, s početkom u 10 sati, a studenti agronomije napominju kako su svi dobrodošli pridružiti se jedinstvenom AgroAdventu i tako, osim humanitarne akcije, podržati i domaće proizvode.
19. travanj 2024 14:00