StoryEditor

‘BOŽIĆNI SAN MALE KLARE‘ Studentska predstava koja je puno više od tek uvjeta za prolazak kolegija

Sav prihod od donacije ulaznica studenti će donirati Klinici za dječje bolesti u Zagrebu

19/12/2022 u 18:49 h
9839
PIXABAY

Studenti Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pobrinuli su da u blagdansko vrijeme ne nedostaje empatije za najmlađe. Došli su na ideju provedbe humanitarne predstave "Božićni san male Klare", a cilj predstave je prikupiti što veći prihod od donacija ulaznica koji će se donirati Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Predstava će se održati u utorak 20. prosinca u Auli Učiteljskog fakulteta s početkom u 18 sati. Kupnja ulaznica je dostupna ispred Aule, a broj sudionika je ograničen. Glavna okosnica predstave je 'Orašar' E.T.A Hoffmana, a cijelu tematiku studenti su prilagodili dječjem uzrastu. Istovremeno, predstava je dodatak prijašnjim aktivnostima fakulteta.

"Predstava 'Božićni san male Klare' nastala je spontano, u okviru kolegija Odgoj za dobrotu. No, predstava je preko noći prerasla u nešto puno veće i važnije od običnog uvjeta za položeni kolegij", objasnila je Danijela Petković, studentica treće godine.

Rekla je i da su ljudi najosjetljiviji kada su djeca u pitanju, posebno u božićno vrijeme pa vjeruje da nema straha za brigu oko završetka akcije. Kao dokaz razvitka njihove male ideje u značajnu priču, studentica vidi u činjenici da doniraju i oni koji nisu u mogućnosti gledati njihovu predstavu.Prodaja ulaznica ide bolje od očekivanog, a predstava će se održati u nekoliko termina.

"U utorak će se predstava prikazivati za sve kolege studente, profesore i zaposlenike Učiteljskog fakulteta. Srijeda je rezervirana za Dječji vrtić Potočnica iz kojeg nam dolazi oko 150 zainteresiranih mališana. Također, tu je i područna ustanova OŠ Davorina Trstenjaka iz koje očekujemo oko 80 učenika od prvog do četvrtog razreda", istaknula je Danijela te nadodala da je lijepo vidjeti zanimanje najmlađih za predstavu koju su osmislili studenti. 

Veliku ulogu u provedbi predstave imali su volonteri su se nesebično priključili u priču, profesori fakulteta te dekan čija je podrška mnogo značila studentima, dodala je.

Vezani članci
06. svibanj 2024 02:08