StoryEditor

‘CARE-OKE‘ Spoj zabave i humanitarnosti recept je za uspješan događaj

‘Ovako pokazujemo Ukrajincima koji su trenutno ovdje da nam je stalo i da se trudimo uključiti ih u zajednicu‘, kaže voditelj tima za međukulturalnu razmjenu, Leon Žilić

30/11/2022 u 20:41 h
<p>Ukrajinke iz udruge Istra Pomaže</p>
Ukrajinke iz udruge Istra PomažeESN Zagreb

Erasmus studentska mreža Zagreb (ESN Zagreb) organizirala je humanitarnu karaoke zabavu u SAX! klubu, studenti volonteri ESN Zagreb udružili su snage s udrugom "Istra Pomaže" te su sve prihode donirali za pomoć Ukrajini.  Na karaokama su sudjelovali strani studenti na razmjeni u Zagrebu, ali i lokalni studenti, a svi su svojim donacijama pridonijeli ovom događanju. U zabavnoj atmosferi studenti su birali pjesme te se upisivali na listu za nastupe, a pjevale su se pjesme na raznim jezicima - od ukrajinskog do portugalskog.

Udruga "Istra Pomaže" sa skupinom Ukrajinaca koji su trenutno smješteni u Hrvatskoj, pripremili su kolače i druge poslastice za sudionike, a mogle su se kupiti i rukotvorine koje su izradili. Marleen Kuusik, koordinatorica događanja i studentica na razmjeni iz Estonije, rekla je da je ESN organizacija čija je temeljna vrijednost pomaganje drugima te da bi ovakve događaje trebalo češće organizirati.

Voditelj tima za međukulturalnu razmjenu, Leon Žilić, kazao je da će, zbog uspješnosti događanja i velikog broja prijava, nastojati prakticirati ga na učestaloj bazi od sljedećeg semestra. Dodaje i da bi se ovakva događanja trebala češće odvijati, ali s naglaskom na lokalnu zajednicu. Leon tvrdi da je spoj zabave i humanitarnosti idealan način za provesti uspješan događaj.

"Ovako pokazujemo Ukrajincima koji su trenutno ovdje da nam je stalo i da se trudimo uključiti ih u zajednicu", istaknuo je Leon i da su članovi udruge Istra pomaže izrazili veliku zahvalnost te im je posebno bilo drago što je upravo studentska populacija organizirala ovakav događaj.

Luka Rendulić, menadžer za partnerstva u ESN-u, potaknuo je humanitarnu notu ovom događaju. Objasnio je da su imali mnogo upita međunarodnih studenata za karaoke, te su shvatili da bi velikim odazivom Erasmusovaca mogli skupiti dosta donacija za pomoć Ukrajini.

"Svaka humanitarna akcija je hvalevrijedna te mi, kao udruga koja ima doticaj sa puno internacionalnih studenata, trebali bismo to poticati češće kao što jesmo sa CAREoke eventom", zaključio je Luka.

Vezani članci
20. travanj 2024 02:46