StoryEditor

CJELODNEVNA NASTAVA Mnogo nejasnoća oko provedbe kod učitelja, učenika i roditelja

Kako će učitelji obavljati druge dužnosti i kako će učenici moći zadržati koncentraciju, samo su neka od pitanja

10/04/2023 u 20:22 h
15777
Freepik

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sazvao je sastanak za župane i gradonačelnike iz cijele Hrvatske, o projektu cjelodnevne nastave. Završila je i javna rasprava o toj temi, no prema komentarima građana, mnogo je nejasnoća u vezi cjelodnevne nastave, prenosi Dnevnik.hr.

"To je nešto što izaziva potpuno nerazumijevanje. Djeca nisu u školi od osam sati ujutro do pet ili šest sati popodne", istaknuo je Fuchs za Dnevnik Nove TV. Dodao je da se radi o njihovom slobodnom izboru.

Neka od pitanja koje su građani, među njima i učitelji, postavljali u raspravi, jest kako će učitelji obavljati svoje druge dužnosti, ako od osam ujutro do 15 sati popodne moraju biti uz učenike. Ili hoće li učenici tijekom izmijenjenog školskog dana moći zadržati koncentraciju. Također, mnoge škole nemaju kapacitete da se cijela nastava prebaci u jednu smjenu, kako to zahtjeva program cjelodnevne nastave. 

Ministar Fuchs je za Dnevnik HTV-a istaknuo da će razmotriti konstruktivne komentare, ali da mnogi od komentara nisu pravi komentari, već proizvoljni zaključci. Dodao je i da će se pravi zaključci moći donijeti tek nakon eksperimentalne provedbe programa.

Na ovu temu, Klub zastupnika SDP-a, ovoga je tjedna organizirao okrugli stol, pod nazivom "Kakva nam cjelodnevna škola treba?". Zastupnici su se dotaknuli i javne rasprave, piše HRT.

"Javna rasprava se poprilično 'zahuktala' i u javnom savjetovanju je više od 1600 komentara. Očito je došlo do nekakvog problema", rekla je za HRT Sabina Glasovac, potpredsjednica Kluba zastupnika SDP-a. 

Vezani članci
24. travanj 2024 15:20