StoryEditor

DAN KARIJERA 2020 Sveučilište u Zagrebu priprema studente za buduće zapošljavanje

‘Mjesta još ima, budući da je maksimalan broj sudionika događanja 500 te očekujemo da bismo taj broj mogli dosegnuti do kraja prijava‘, govori Dagen
Autor:
Global.
15/10/2020 u 12:59 h
dan karijera 2020
dan karijera 2020PR
Da bi pripremili studente za tržište rada, Sveučilište u Zagrebu prvi put organizira Dan karijera. Prvi Dan karijera održat će se u petak, 16. listopada, od 10 do 15 sati. Zbog specifičnih okolnosti cjelokupan program odvijat će se putem aplikacije Zoom, stoji u priopćenju za medije.

Studentima omogućeni razgovori s poslodavcima

Prvotna ideja za održavanje Dana karijera bila je da se održi u studentskom naselju Stjepan Radić, govori nam glasnogovornica Tamara Dagen. "Najsigurnije je bilo prvi Dan karijera održati putem Zoom aplikacije i to se pokazalo ispravnim pristupom jer bi događanje, s obzirom na trenutnu situaciju i visoke brojke oboljelih, zasigurno u fizičkom obliku bilo odgođeno", kaže Dagen. Događaj omogućuje studentima izravnu komunikaciju s poslodavcima te im pomaže razviti vještine potrebne u budućem profesionalnom radu, a kako kaže glasnogovornica, za sada se prijavilo 263 studenta. "Mjesta još ima, budući da je maksimalan broj sudionika događanja 500 te očekujemo da bismo taj broj mogli dosegnuti do kraja prijava", govori Dagen. Program prvog Dana karijera započinje pozdravnim govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damira Borasa, i predsjednice Hrvatskoga studentskog zbora Josipe Smoljo. Na rasporedu su i mnoge prezentacije o poslovnim idejama, a za kraj prvog dijela programa, studenti će biti upoznati s poslovnom mrežom LinkedIn te servisom za pohranu podataka Google Drive.

Još uvijek traju prijave za sudjelovanje

Predviđen je i Speed Networking, petominutni intervjui s kandidatima za posao, kojim će započeti drugi dio programa Dana karijera. Glasnogovornica kaže da su prijave za Speed Networking zatvorene jer se prijavio dovoljan broj studenata, ali naglašava da se studenti mogu prijaviti u ostale aktivnosti Dana karijera putem internetske stranice. Program će završiti panel-diskusijom Alumni su snaga našeg Sveučilišta, a cilj ovog događaja je motiviranje studenata i educiranje za potencijalno zapošljavanje, zaključuje Dagen. Prvi Dan karijera Sveučilišta u Zagrebu rezultat je suradnje sveučilišnog Ureda za razvoj karijera, Saveza Alumni UNIZG i studentske udruge BEST Zagreb.
26. travanj 2024 19:59