StoryEditor

FINALE KUTIJE ŠIBICA Momčad ‘Krešimir Keta Bandić‘ uzela naslov na jubilarnom 50. turniru

Pobjedu su igrači posvetili svom preminulom prijatelju Krešimiru Bandiću

Autor:
Global.
02/01/2022 u 11:45 h
<p>Futsalska lopta na terenu ispred gola<br />
Futsalska lopta na terenu ispred golaUNSPLASH
Mostarska momčad Krešimir Keta Bandić je u finalu seniorskog dijela Kutije Šibica nakon sedmeraca svladala zagrebačku momčad Polikliniku Milojević rezultatom 4:3 i odnijela naslov 50. izdanja. Ključan se trenutak dogodio u četvrtoj seriji raspucavanja kada je najbolji vratar turnira Marko Čolak obranio sedmerac Kristijanu Grbeši što je označilo početak slavlja za njegovu momčad, pišu Sportske novosti. “Još sam pod dojmovima jer nismo ovo očekivali kada smo se prijavili za ovogodišnju Kutiju. Nismo mislili da možemo otići ovako daleko. Prava smo ekipa i išli smo kolo po kolo. Danas smo izvukli maksimum i iako nismo istrčali u svom najboljem izdanju, važno je da smo osvojili ovu titulu, a dogodine se svakako vraćamo u Zagreb“, rekao je Josip Božinović, koji je proglašen i najboljim igračem turnira.

40 minuta bez pogodaka

Zagrebačka momčad bolje je otvorila utakmicu pa je tako već u drugoj minuti Kristijan Grbeša pogodio vratnicu nakon udarca s 15 metara. Pet minuta kasnije igrač "Kete" Ante Ćorluka je bio prvi koji je dobio isključenje, no to igrači "PM" nisu uspjeli iskoristiti. Nakon toga se do iduće konkretne prilike čekalo do kraja poluvremena kada je akter ponovo Grbeša, no ovaj put je pucao u gredu, a za sam kraj prvog dijela nakon sjajnog poteza pucao je i Splićanin u mostarskoj momčadi, Josip Božinović, no taj je pokušaj zaustavljen. Foto: Vedran Tolić U drugom dijelu obje su momčadi imale svoje trenutke dominacije na terenu pa je tako u 27. minuti nakon solo prodora Filip Novak pogodio okvir gola. Četiri minute kasnije u sjajnoj se situaciji našao i Mihovil Prgomet, minutu nakon njega i Jakov Mudronja, ali sve je to obranio gostujući vratar Čolak. Dvije minute prije kraja "Ketin" Ćorluka je pucao, no domaći vratar Ivan Pavlić je to obranio, još je par puta pokušao i Božinović, no neuspješno.

Raspucavanje i u ženskom finalu

Nakon 40 minuta bez pogodaka igrači su bili spremni za serije sedmeraca. U prve tri serije igrači obje momčadi su bili precizni pa se moralo ići u dodatno izvođenje. Prvi je pucao igrač "Kete" Josip Božinović koji je po drugi put bio siguran s bijele linije, a onda se dogodio ključan trenutak utakmice kada je Kristijan Grbeša namjestio loptu, pucao, ali Marko Čolak mu je skinuo taj udarac što je označilo kraj i pobjedu mostarske momčadi 4:3. U utakmici za treće mjesto slavila je momčad Juicy Maraske protiv Keraterma Centroplinomont rezultatom 6:1, veteranski turnir su po treći put osvojili igrači Promotionplay Domograda pobijedivši Senjak hoteli Matan 4:1, dok su naslov u ženskoj konkurenciji po drugi put osvojile igračice Michieli Tomić nakon što su poslije raspucavanja slavile protiv ŽMNK MC Plus-Agrama rezultatom 4:3, prenosi 24 sata.

Pobjedu posvetili preminulom prijatelju

Nakon utakmice igrači pobjedničke momčadi su izjavili da je ovo pobjeda za njihovog prijatelja, Krešimira Bandića "Ketu" koji je u ožujku 2019. godine u 24. godini života preminuo od srčanog zastoja. Bio je vratar bosanskohercegovačkog nogometnog kluba Široki Brijeg. Poznato je i da je bio veliki navijač Dinama te momčad Poliklinike Milojević uglavnom čine igrači Futsal Dinama, ovu je utakmicu činio tim njegovih prijatelja i tim "njegovog" kluba.

19. travanj 2024 12:13