StoryEditor

FORMULA 1 Mercedesova ‘srebrna strijela‘ postala je crna

Crna boja predstavlja njihovu odlučnu borbu protiv rasizma i diskriminacije
Autor:
Global.
06/07/2020 u 06:41 h
mercedes
PIXABAY
Potaknuti pokretom Black Lives Matter, uprava tvrtke luksuznih automobila Mercedes, koja ujedno posjeduje momčad te je konstruktor u Formuli 1, odlučila je ove sezone u tom sportu potpuno promijeniti vizualni dizajn svog bolida. Umjesto prepoznatljive srebrne boje, vozilo će biti crno. Crna boja predstavlja odlučnu borbu svih članova tvrtke protiv rasizma i diskriminacije.

Program za podizanje svijesti

"U posljednjih pet tjedana pokret Black Lives Matter bacio je svijetlo na to koliko trebamo nove mjere i radnje u borbi protiv rasizma i svih vrsta diskriminacije. Kao tim iskoristili smo protekle tjedne da poslušamo stavove svojih članova momčadi, da učimo i razmišljamo o našem timu kakav je danas i kakav želimo da bude u budućnosti", poručili su iz Mercedesa. Istaknuli su da u njihovoj organizaciji samo tri posto radne snage pripada manjinskim etničkim skupinama i da samo 12 posto njihovih zaposlenika čine žene. Dodali su da to znači da moraju pronaći nove pristupe za privlačenje talenata iz mnogih područja društva u koja trenutno ne dopiru. Prije kraja ove sezone objavit će Program raznolikosti i inkluzije čiji je cilj, između ostalog, podizanje svijesti članova njihova tima i podrška talentiranim ljudima koji žele doći do Formule 1.

Važno je napraviti promjenu

Ovakvu akciju podržao je i Lewis Hamilton, vozač Mercedesa i šesterostruki svjetski prvak. "Veoma je važno da iskoristimo trenutak da se educiramo, bez obzira radi li se o osobama, brendovima ili kompanijama, da napravimo značajne promjene kada je riječ o jednakosti i uključenosti. Suočio sam se s rasizmom u svom životu, kao i moja obitelj i prijatelji. Govorim iz srca kad apeliram na promjene. Želimo napraviti nešto što će izaći iz granica sporta, a ako budemo vođe u građenju različitosti u našem poslu, to će poslati snažnu poruku i ohrabriti druge da započnu dijalog o tome kako mogu implementirati promjene", rekao je Hamilton. Velikom nagradom Austrije Formula 1 vratila se nakon višemjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa. Valtteri Bottas osvojio je prvo mjesto, a Hamilton četvrto.
25. travanj 2024 23:53