Foto: Freepik

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje raspisala je natječaj za stvaranje nove poštanske marke na koji se mogu prijaviti svi učenici osnovnih škola. Ovogodišnja tema je “Za svako dijete – osmijeh”, objavljeno je na službenim stranicama Hrvatske pošte. Ona je kreirana u povodu UNICEF-ova 75. rođendana.

“Tema ovog natječaja svake godine potiče djecu na likovno stvaralaštvo, ali osim toga, uvijek pobuđuje i na promišljanje tema važnih za mladež”, kazali su organizatori natječaja, a ovo je već 14. godina da se u sklopu projekta “Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!” raspisuje ovaj natječaj.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli HP-Hrvatska pošta d.d. (@hrvatskaposta)

Hrvatska pošta pozvala je sve učitelje razredne nastave i profesore likovne kulture da tijekom nastave uključe učenike u proces stvaranja poštanske marke. Svaka škola može poslati deset najkvalitetnijih radova do 20. svibnja. Autor najboljeg rada, osim što dobiva prijenosno računalo i pisač, bit će potpisan na poštanskoj marki. Na prethodnom natječaju tema je bila sportom do zdravlja, a na natječaj je pristiglo 564 učeničkih radova iz 120 osnovnih škola

Svečanost uručenja nagrade i promocija marke planirana je za listopad, a pravila natječaja i svi detalji za prijavu dostupni su ovdje.