Foto: Fran Krsto Ocic

U svrhu prikupljanja sredstava za obnovu Hrvatskog glazbenog zavoda (HGZ), u Velikoj dvorani HGZ-a, u nedjelju 29. studenog, održat će se donatorski koncert klavirskog dua Ljubičić – Turkulin, stoji u službenom priopćenju.

Glazbeni repertoar mladih pijanistica, Ive Ljubičić Lukić i Kosjenke Turkulin, koje kao duo djeluju od 2012. godine, činit će nekoliko skladbi pisanih za klavir četveroručno. Koncertni program tako će započeti izvedbom Fantazije u f-molu, jedne od najznačajnijih djela napisanih za klavir, velikog austrijskog skladatelja Franza Schuberta. Pijanistice će izvesti i djela njemačkih skladatelja Ludwiga van Beethovena i Hermanna Goetzea, ali i hrvatskog skladatelja Alfija Kabilja.

Ovaj je donatorski koncert još jedan u nizu koncerata u sklopu kampanje koju je pokrenuo HGZ s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za nastavak rada i obnovu zgrade zavoda, koja je u ožujku oštećena potresom.

Iako je potres ozbiljno ugrozio djelovanje HGZ-a i rezultirao velikom materijalnom štetom, zgrada je prema procjenama sigurna za korištenje, stoji na službenoj stranici zavoda.

Uslijed pandemije koronavirusa i pogoršane epidemiološke situacije, koncert u HGZ-u odvijat će se pod epidemiološkim mjerama i s ograničenim brojem sjedećih mjesta u dvorani.