StoryEditor

I ROBOT PIŠE Chat GPT jedan je od autora nove epizode ‘South Parka‘

Osim što je jedan od autora, Chat GPT je i glavna tema u epizodi

16/03/2023 u 20:00 h
15282
Pixabay

U novoj epizodi animirane serije "South Park", uz autora serije Treya Parkera, kao drugi autor naveden je računalni program ChatGPT, piše Unilad.

Epizoda "Deep learning" izašla je prošli tjedan, a Chat GPT javno je dostupan manje od šest mjeseci. Riječ je o programu koji je postao popularan zbog toga što može sastavljati tekstove, korisnici mu mogu postavljati razna pitanja, a on će im odgovoriti na razgovorni način. Također, može pisati pjesme, eseje, davati savjete, ili objasniti složene pojmove iz znanosti.

Ovaj je računalni bot tako napisao i završetak epizode "South Parka", što je navedeno u završnoj špici, prenosi Far Out

"Deep learning", kako se zove epizoda, zapravo je metoda kojom računala "uče", zahvaljujući toj metodi računala mogu voziti auto ili rješavati zadatke. Upravo tom metodom razvijaju se programi poput Chat GPT-a, piše MathWorks

Osim što je jedan od autora, Chat GPT je i glavna tema u novoj epizodi "South Parka". Glavni likovi otkrivaju da im program pomaže pri pisanju zadaće, ali i da im može davati druge korisne savjete. No, škola ubrzo posumnja da se učenici služe umjetnom inteligencijom za pisanje radova, piše Far Out.

Ovakav scenarij nije daleko od stvarnosti, jer pokazalo se da Chat GPT može uspješno riješiti maturu iz hrvatskog jezika, a nova verzija uspjela je riješiti američki pravosudni ispit i završiti među deset posto najboljih, prenosi Lider

Vezani članci
24. travanj 2024 10:34