Foto: PROMO

Najveći sajam poslova u Hrvatskoj, na kojem sudjeluje preko stotinu tehnoloških poduzeća, a kojeg svake godine posjećuje tisuće studenata, odgođen je zbog trenutne situacije uzrokovane virusom COVID-19.

Organizatori sajma dužni su postupati u skladu s mjerama koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite i Vlada Republike Hrvatske, a Job Fair, koji se trebao održati 13. i 14. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se u svibnju sljedeće godine.

Job Fair studentima omogućava da pronađu posao ili praksu, a poslodavcima da se izravno upoznaju s budućim kolegama. Na ovogodišnjem sajmu trebalo je sudjelovati 115 poduzeća, od kojih su se neki čak odlučili dodatno prezentirati održavanjem tematskih talkova, kako bi studentima približili aktualnu problematiku iz svijeta tehnologije. Trebale su se održati i dvije panel rasprave, na kojima bi studenti imali priliku pitati stručnjake i znanstvenike sve ono što ih zanima, a praktično znanje stekli bi kroz brojne radionice.

Neupitno je da je ovakva odluka teško pala studentima STEM područja, za koje je ovaj sajam idealna prilika za zapošljavanje i stjecanje novog iskustva, no zbog razvoja aktualne situacije ovakve mjere su neizbježne. Kako bi bili u tijeku sa svim informacijama o održavanju sljedećeg Job Faira, organizatori studentima poručuju da prate internetsku stranicu, te Facebook i Instagram profil Job Faira.