Job Fair, najpoznatiji sajam poslova koji iz godine u godinu uspješno spaja domaća i inozemna poduzeća s hrvatskim studentima, održat će se i ove godine 13. i 14. svibnja na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Tijekom dva dana trajanja sajma studenti će kroz razgovor i radionice imati priliku upoznati se s brojnim uspješnim poduzećima, a ovogodišnja novost Job Faira jest da sajam poprima oblik konferencije. Ovogodišnje izdanje sajma studentima pruža priliku informiranja o najnovijim tehnologijama u industriji, pojedinim projektima poduzeća te specifičnim vještinama koje će im biti od velike pomoći u daljnjem razvoju karijere, i to kroz niz tematskih razgovora koji će se za vrijeme trajanja sajma odvijati u KSET-u.

Pozornica KSET-a na dva će panela ugostiti stručnjake iz poslovne i znanstvene sfere, a po završetku prvog dana sajma održat će se već tradicionalni Loosen up party u KSET-u.

Podsjetimo, Job Fair je prošle godine ugostio 115 vodećih poduzeća i više od 4000 posjetitelja, a prakse i poslovi mogli su se pronaći u najrazličitijim sferama – radio i telekomunikacije, financije, energetika, automatika, informacijska i komunikacijska tehnologija te geoprostorna industrija.

Kako bi povećali šansu za zaposlenje ili pronalazak prakse, studenti će i ove godine moći predati svoj životopis putem internetske stranice Job Faira, a baza životopisa će po završetku sajma biti dostupna poduzećima koja će sudjelovati na ovogodišnjem sajmu.