Foto: PR

Za sve ljubitelje sedme umjetnosti koji se, kao i ostatak građana, trenutno nalaze u izolaciji, Kinoklub Zagreb pokreće radionicu “Kućni film”, koja će se odvijati online uz tematske module povezane upravo za boravak u kući. Polaznici mogu birati između tri modula u kojem imaju mogućnost istraživati sve filmske rodove – eksperimentalni, dokumentarni, igrani ili animirani.

Prvi modul je “Kućni ljubimci” u kojem će polaznici raditi film o svojim ljubimcima, od pasa i mačaka pa do zamoraca i zmija. Oni koji odaberu drugi modul “Biljke i predmeti” snimat će film o kućnim biljkama ili drugim zanimljivim predmetima koji se mogu naći kod kuće. Treći modul je “Found footage” koji se odnosi na filmsku tehniku u kojoj se koristi već postojeći materijal poput starih snimaka ili fotografija. Zahvaljujući drugačijem pristupu u montaži, postojeće djelo može dobiti posve novo značenje.

Radionica će se u potpunosti odvijati putem interneta pa će polaznici sami, od kuće, snimati i montirati s opremom koja im je dostupna, kao na primjer, vlastitim pametnim telefonom. Na radionicu se mogu prijaviti svi građani bez obzira na članstvo u Kinoklubu Zagreb ili prethodno filmsko iskustvo. Voditeljica radionice je redateljica Daria Blažević, dopredsjednica Kinokluba Zagreb i voditeljica umjetničke organizacije Kadromat.

Svi zainteresirani trebaju do 2. travnja poslati prijavu na mail radionice@kkz.hr s naslovom Kućni film. Polaznici će imati tri tjedna da osmisle, snime i montiraju svoj film koji će potom biti postavljeni na javno dostupnu video playlistu. Završeni filmovi očekuju se 27. travnja 2020.