Foto: Matea Petrović/Global

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se već tradicionalno svake godine održava u studenome, i ovog će se puta održati u digitalnom obliku. Svi zainteresirani maturanti virtualnu Smotru moći će pratiti od 25. do 27. studenoga na podstranici “Smotr@”, koja se nalazi unutar postojeće mrežne stranice manifestacije, kao i na svim društvenim mrežama.

@smotra_unizg Prati Smotru Sveučilišta u Zagrebu i klikni s faksom! 🧑🏻‍🎓📚#fyp #foryou #smotra2021 #unizg #upisiunizg #mojesveuciliste ♬ Send Me on My Way – Vibe Street

Ideja ovogodišnje Smotre je učiniti sve informacije vezane uz upise i studiranje na Sveučilištu u Zagrebu stalno dostupnima da bi svi zainteresirani mogli pristupiti svim digitalnim sadržajima o studiranju i upisima na Sveučilištu u Zagrebu u svakom trenutku. Svi sadržaji koje fakulteti i akademije pripremaju u okviru Smotre ostat će dostupni na internetskoj stranici i nakon završetka Smotre.

Na virtualnoj Smotri predstavljaju se 34 sastavnice Sveučilišta, odnosno 31 fakultet i tri umjetničke akademije, a slogan smotre glasi “Klikni s faksom!”. Smotru će u četvrtak u 11 sati otvoriti ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Otvaranje će biti popraćeno i glazbenim programom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Global je medijski pokrovitelj Smotre Sveučilišta u Zagrebu.