Foto: Pixabay

Povodom 150. obljetnice svog osnutka, Zagrebačka filharmonija pripremila je, između ostalog, ciklus koncerata u Zoološkom vrtu grada Zagreba, a prva dva održana su u subotu, piše Hina. Na Labuđem otoku program je posjetilo nekoliko stotina ljudi, a riječ je o prvom događaju takvog tipa nakon popuštanja mjera.

“Vjerujemo da će naše goste i stanovnike Zoološkog vrta jednako oduševiti glazbene poslastice koje nam Zagrebačka filharmonija priprema tijekom lipnja”, rekao je ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok te smatra da su ovi koncerti glazbena uvertira u proslavu Dana Grada Zagreba.

Dodaje i da su posjetitelji posebno bili ganuti kada su Vrtom odjeknuli taktovi pjesme “Moj Zagreb, tak imam te rad”. Zadovoljan nastupom je i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch.

“Koncerti pod vedrim nebom sa sobom povlače i određenu simboliku. Donose svjetlo na kraju tunela, a umjetnosti dajemo novi dah”, kaže Boch. Filharmoničari poručuju da će Zagrepčanima uljepšati proljeće s odličnim programom. Tijekom lipanjskih subota nastavit će se koncerti na Labuđem otoku, a posebno događanje priprema se za 13. lipnja, kada Zoološki vrt slavi 95. rođendan.