StoryEditor

KRANJSKA GORA Marco Odermatt potvrdio Mali kristalni globus, Filip Zubčić među deset najboljih

Ova veleslalomska utrka bila je posljednja prije završnice Svjetskog kupa

12/03/2023 u 20:00 h
9218
PIXABAY

Hrvatski skijaš Filip Zubčić bio je deveti u veleslalomskoj utrci u Kranjskoj Gori, dok je drugu pobjedu u dva dana odnio Švicarac Marco Odermatt. Najbolji skijaš današnjice bio je najbrži kao i u prvoj vožnji i na kraju je slavio ispred Norvežanina Henrika Kristoffersena i Francuza Alexisa Pinturaulta, piše Hina.

Najbolji hrvatski skijaš krenuo je osmi niz stazu te je bio deveti nakon prve vožnje sa zaostatkom od preko dvije sekunde za vodećim Odermattom, a dobro odskijanom drugom vožnjom uspio je potvrditi to deveto mjesto. Na kraju je njegov zaostatak za Švicarcem iznosio 2,38 sekundi.

Švicarac je ovom pobjedom potvrdio osvajanje malog Kristalnog globusa u veleslalomu i u poretku skijaša u toj disciplini sada ima 740 bodova, drugi je Kristoffersen s 580 bodova, dok je treći Slovenac Žan Kranjec s 440 bodova. Zubčić trenutno drži desetu poziciju u poretku te ima 201 bod na kontu. Odermatt je već ranije osigurao i Veliki kristalni globus te je prvi i u ukupnom poretku skijaša s 1828 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 1240 bodova, a treći Kristoffersen s 1014 bodova. Zubčić je na 26. mjestu s osvojenih 277 bodova.

Ova veleslalomska utrka bila je posljednja prije završnice Svjetskog kupa koja će se održati idući tjedan u andorskom mjestu Soldeu, stoji na službenoj stranici Međunarodne skijaške federacije. Hrvatska će tamo imati četiri predstavnice i predstavnika, u ženskom slalomu nastupit će Leona Popović i Zrinka Ljutić, Filip Zubčić nastupit će u veleslalomu, dok će sezonu zatvoriti Samuel Kolega u slalomu koji se održava u nedjelju.

Vezani članci
24. travanj 2024 15:25