StoryEditor

KVALIFIKACIJE ZA EURO Perkovac objavio popis igrača na koje računa protiv Nizozemske

‘Ovo je po mom mišljenju najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima‘, prokomentirao je hrvatski izbornik Perkovac

21/02/2023 u 20:08 h
14827
UNSPLASH

Objavljen je popis igrača na koje izbornik rukometne reprezentacije Goran Perkovac računa za sljedeća dva kvalifikacijska susreta protiv Nizozemske. Kauboji se u sljedećim utakmicama bore za plasman na europsko prvenstvo sljedeće godine, stoji na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza. 

"Ovo je po mom mišljenju najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima, odnosno najbliže mojoj viziji rukometa koji želim da reprezentacija igra", prokomentirao je popis izbornik rukometne reprezentacije, prenosi službena stranica HRS-a.

Hrvatski izbornik na popis je uvrstio 20 igrača, uz još osmoricu koji su na listi pričuva. Ako se usporedi ovaj popis igrača s onim sa svjetskog prvenstva, u sastavu nisu vratar Dino Slavić, kružni napadači Željko Musa, Leon Šušnja i Nikola Grahovac. Na popisu nisu ni Jakov Gojun, Luka Šebetić, ni Lovro Mihić.

Osim popisa igrača, izbornik je oformio i stručni stožer reprezentacije. Nova lica u stručnom stožeru su pomoćni trener Boris Dvoršel i Valter Matošević kao trener vratara, dok je ostatak pomoćnika isti kao i do sada.

Kauboji se okupljaju u Zagrebu već 6. ožujka da bi se pripremili za susrete s Nizozemskom. Prvu utakmicu igraju 8. ožujka u nizozemskom gradu Eindhovenu, a četiri dana kasnije, protiv istog suparnika odmjerit će snage u Osijeku, stoji na portalu Gol.hr

"Kao što znate, imamo jako malo vremena. Praktički nam je na raspolaganju samo jedan trening prije prvog susreta, koji ćemo iskoristiti da se upoznamo i složimo igru za susret protiv Nizozemske u Eindhovenu. To je izuzetno respektabilan suparnik. Mislim da ovoga trenutka igraju najbrži rukomet na svijetu", najavio je Perkovac, stoji na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza.

Popis seniorske muške reprezentacije i stručnog stožera:

Vratari: Marin Šego, Mate Šunjić, Dominik Kuzmanović.

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić, Marin Jelinić.

Desna krila: Filip Glavaš, Mario Šoštarić

Pivoti: Ilija Brozović, Marin Šipić, Veron Načinović

Lijevi vanjski: Josip Šarac, Tin Lučin, Zvonimir Srna

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić

Desni vanjski: Luka Klarica, Luka Stepančić, Mateo Maraš

Rezerve: Dino Slavić, Davor Ćavar, Tomislav Severec, Šime Ivić, Ivan Čupić, Paolo Kraljević, Nikola Grahovac, Karpo Sirotić.

Vezani članci
29. travanj 2024 21:30