StoryEditor

REMI HRVATSKE Kauboji propustili pobjedu u zadnjim sekundama

Utakmica u Gradskom vrtu u Osijeku završila je rezultatom 25-25, a u zadnjim sekundama utakmice Kauboji su imali priliku uzeti pobjedu

16/03/2023 u 19:00 h
14912
PIXABAY

U četvrtom kolu kvalifikacija za rukometno Europsko prvenstvo hrvatska reprezentacija upisala je remi s Nizozemskom. Utakmica u Gradskom vrtu u Osijeku završila je rezultatom 25-25, a u zadnjim sekundama utakmice Kauboji su imali priliku uzeti pobjedu.

Nizozemska je bolje otvorila utakmicu i već u sedmoj minuti imala tri pogotka razlike, dok je u 12. minuti na semaforu pisalo 3-8 za goste, nakon čega je uslijedio time-out trenera Gorana Perkovca. Hrvatska se do kraja poluvremena vratila u život i otišla na predah s jednim golom zaostatka.

Drugo poluvrijeme bilo je u potpunosti ravnopravno. Igrala se takozvana gol za gol sekvenca u kojoj se rezultat izjednačavao čak devet puta. Pred zadnjih deset minuta igre Nizozemska se na kratko odvojila i uzela vodstvo od dva razlike, koje nije trajalo dugo. Hrvatska je golovima Domagoja Duvnjaka i Tina Lučina četiri minute prije kraja izjednačila na 25-25, a potom imala i napad za vodstvo koji nije bio uspješan.

U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Mateo Maraš s pet golova,dok su Filip Glavaš i Tin Lučin dodali po četiri. Vratar Dominik Kuzmanović imao je osam obrana. Nizozemsku su predvodili Dani Baijens sa šest, Rutger ten Velde s pet i Kay Smits s četiri gola, dok je odlični Ravensbergen imao 15 obrana.

U drugom susretu ove skupine Grčka je pobijedila Belgiju s 26-24. Ovom pobjedom Grčka je zasjela na vrh tablice sa šest bodova, dok Hrvatska i Nizozemska imaju po pet. Na začelju je Belgija bez bodova.

Vezani članci
27. travanj 2024 06:55