Foto: PR

Šesto izdanje multidisciplinarne konferencije LEAP Summit održat će se 14. i 15. svibnja u zagrebačkom Branimir Mingle Mallu, a jedan dio bit će dostupan online. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj omogućilo je besplatno sudjelovanje, ali broj mjesta i zahtjeva za prijavu je ograničen.

Organizatori LEAP Summita već šestu godinu za redom usmjeravaju mlade koji žele postati inovatori ili poduzetnici.

“Uvijek pokušavamo na LEAP Summit staviti relevantne i aktualne teme, a smatramo da su nove ideje i rasprave na LEAPu u ovo doba pandemije važnije nego ikad jer svaka kriza donosi i nove prilike i nove ideje”, rekla je Petra Čakarun iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli LEAP Croatia (@leapcroatia)

U korak s Europskim zelenim planom, kojemu je u cilju transformirati Europu u klimatski neutralan kontinent do 2050. godine, konferencija uz teme vezane uz digitalno poslovanje i poduzetništvo uključuju i teme iz sektora održivog razvoja i zelene energije.

Ovogodišnja konferencija održat će se uz poštivanje epidemioloških mjera te će se jedan dio programa održati hibridno.

“Mislimo da smo do sada svi navikli na mjerenje temperature, dezinfekciju i distancu. Nama je online okruženje prošle godine pokazalo kao dobrom prilikom jer su predavanja s LEAPa mogli poslušati ljudi iz cijele Europe koji ne mogu doći u Zagreb, tako da ćemo hibridni model vjerojatno zadržati i nakon pandemije”, napomenula je Čakarun.

Konferenciju će obogatiti predavači iz raznih dijelova svijeta koji će ispričati svoje inspirativne priče. Neki od njih su Mark Post, jedan od vodećih vizionara i inovatora u prehrambenoj revoluciji, zatim norveški polarni istraživač Børge Ousland i Pamela Pavliscak koja u svom radu povezuje osjećaje i utjecaj tehnologije.