Foto: Pexels

Forum za slobodu odgoja objavio je digitalni obrazovni modul pod nazivom “Izbori za Hrvatski sabor”. Modul je namijenjen osvještavanju učenika srednjih škola o važnosti izbora za razvoj demokracije, a ciljana skupina edukacije su oni koji ove godine po prvi puta imaju priliku glasovati, piše HINA.

Edukacija će upoznati mlade sa standardima izbora te temeljnim izbornim pojmovima i procesima, poručuju iz Foruma. Ona se sastoji od prezentacije koja obrađuje nekoliko važnih tema vezanih za izbore te donosi “korak po korak” vodič za glasanje. Na kraju modula, učenici mogu riješiti ispit, a ako su ostvarili više od 60 posto, dobivaju potvrdu o završenom modulu. Forum ističe da su predstojeći parlamentarni izbori deseti po redu u Hrvatskoj i poziva mlade da se informiraju o njima te da svakako izađu na birališta.

Forum za slobodu odgoja organizacija je civilnog društva koja od 1992. provodi programe za mlade, a čiji je temeljni cilj implementacija obrazovnih standarda suvremenih demokratskih društva u hrvatski obrazovni sustav, poput školstva koje je slobodno od ideologizacije i politizacije.