StoryEditor

NADMUDRILI PANDEMIJU Rock grupa održala koncert pred publikom u ‘mjehurićima‘

Svaki mjehurić može prihvatiti do troje ljudi, a na koncertu može biti do 100 takvih mjehurića
Autor:
Global.
27/01/2021 u 20:59 h
Koncert<br />
Autor: Pixabay
Koncert Autor: PixabayPIXABAY

Inovativna reakcija na Covid-19 prilike stiže iz američke savezne države Oklahome gdje je rock grupa izvela dvodnevni koncert pred publikom. I glazbenici i publika cijelo su vrijeme bili u svojim "mjehurićima" od plastike, piše BBC. Grupa Flaming Lips ovog je mjeseca doskočila pandemiji koronavirusa održavanjem čak dva koncerta uživo, a s obzirom na zanimljive mjehuriće, pjevač grupe Wayne Coyne kazao je da je "odlazak na takav koncert sigurniji od odlaska u trgovinu".

"Posjetitelji se okupe i onda ih red po red odvodimo do njihovih "mjehurića". Jednom kada ste unutra, možete činiti što god vas je volja i u tome je prava ljepota svega", kazao je Coyne.

Svaki mjehurić može prihvatiti do troje ljudi, a na koncertu može biti do 100 takvih mjehurića. Ne samo da se ova metoda pokazala uspješnom, već se atmosfera ne razlikuje puno od one na koncertima koji su se održavali prije pojave koronavirusa. Ovo nije prvi put da je grupa Flaming Lips održala ovakav koncert, a o onome u listopadu prošle godine izvještavao je CNN. Coyne je tada rekao da mu se ovakva ideja javila još 2019., ali tek u vidu crteža. Pritom je samo on unutar mjehurića od plastike, a publika normalno dolazi na koncert.

"Drugi crtež napravio sam nešto kasnije, ponovno prikaz koncerta Flaming Lipsa u 2020. godini. Scenarij je bio isti, samo je ovog puta i publika bila unutar ‘mjehurića‘", rekao je Coyne. Dodao je da je ta ideja prvenstveno bila komentar na stanje s koronavirusom, a da pritom nije ni pomislio da će Covid-19 biti toliko dugo prisutan da se ideja i realizira.

[embed]https://youtu.be/ShHvB4UDVts[/embed]

25. travanj 2024 21:10