Foto: Pexels

Hrvatski tenisač Marin Čilić nastavio je niz loših rezultata u njemačkom gradu Kölnu. U turniru iz serije ATP 250 u prvom je kolu izgubio rezultatom 7:6 6:3 od Amerikanca Stevea Johnsona, 71. igrača svijeta.

Prvi set prošao je u izjednačenoj borbi u kojoj je Johnson bio smireniji i koncentriraniji u tie-breaku. Osim toga, iskoristio je momentum dobivene 13. igre i odmah oduzeo servis našem tenisaču početkom drugog seta. Od tog trenutka svi servisi su ostali netaknuti i Amerikanac je upisao svoju prvu pobjedu u sedmom međusobnom dvoboju protiv Čilića.

Prema podacima Udruge teniskih profesionalaca (ATP), zadnji put u društvu najboljih deset Čilić je bio 13. svibnja 2019., a od tada je u nešto manje od godinu dana, u prizmi korona stanke, pao na 40. mjesto, gdje nije bio od 2013. godine. Ovom padu se ne nazire kraj. S pogoršanjem rankinga, na velikim turnirima iz Grand Slam serije već u prvom kolu se u ždrijebu može dobiti i aktualni Grand Slam pobjednik. Ove je godine to bio slučaj na Roland Garrosu, gdje se Čiliću suprotstavio treći tenisač svijeta i nedavni osvajač US Opena, Dominic Thiem.

Od ove godine Čilić ima novog trenera, našeg Davis Cup izbornika Vedrana Martića, koji će ga pokušati vratiti na staru razinu. Čilić je u svojoj teniskoj karijeri osvojio gotovo sve što se osvojiti može, uz izuzetak olimpijske medalje.