Foto: Pixabay

Unatoč pandemiji koronavirusa, Međunarodni olimpijski odbor ne posustaje. Početak jednog od najvećih sportskih događaja u ovoj godini predviđen je za 24. srpnja, a predsjednik MOO-a Thomas Bach za New York Times je rekao da se razmišlja o različitim scenarijima.

“Razlikujemo se od drugih sportskih organizacija i profesionalnih liga s obzirom na to da imamo četiri i pol mjeseca do početka Igara”, izjavio je Bach. Podsjetimo, ovogodišnja Olimpijada bi se trebala održati u Tokiju od 24. srpnja do 9. kolovoza. Japan bi prema predviđanjima trebao primiti preko 600.000 stranih gledatelja i sportaša na Igrama za koje su sponzori uložili pozamašne svote. Ipak, Bach tvrdi da za konačnu odluku o Igrama neće presuditi financijski interesi.

“Zaštita zdravlja i ograničavanje virusa i dalje su glavni ciljevi”, napomenuo je. Velik broj sportaša optužio je MOO da dovodi u opasnost zdravlje sportaša inzistiranjem da se Igre održe, a liječnici upozoravaju da pandemija možda neće biti suzbijena do početka Igara.

“Otkazivanje nije uopće tema. Predani smo uspjehu ovih Igara”, naglasio je.