Foto: Pixabay

Tvrtka Nintendo radi na novoj verziji svoje igraće konzole Switch, koja bi trebala imati veći i kvalitetniji ekran opremljen Samsungovim 7-inčnim OLED zaslonom rezolucije 720p. Uz bolji ekran, nova verzija konzole moći će prikazivati i 4K rezoluciju kada se poveže s televizorom, piše Bloomberg.

Iako se u gaming krugovima govorilo o mogućnosti izlaska nove konzole, pod nazivom Switch Pro, kako i sada mnogi nazivaju novu verziju postojeće Switch konzole, predsjednik tvrke Shuntaro Furukawa kazao je da Nintendo ne planira tako skoro izlazak novog modela. Switch konzola izašla je 2017. godine, ima 6,2-inčni 720p LCD zaslon, a prva nadogradnja, Switch Lite, uslijedila je dvije godine kasnije, s 5,5-inčni 720p LCD zaslonom.

Prema mnogim stručnjacima, Nintendo nastoji održati liniju Switch zbog dobrih poslovnih rezultata, koje im je između ostalog donijela i nova igra “Animal Crossing: New Horizons” iz 2020. godine. Ona je u prvih šest tjedana nakon izlaska prodana u više od 13 milijuna primjeraka, čime je postala najbrže prodavani Switch naslov.

S proizvodnjom nove verzije i OLED panela Samsung bi trebao započeti u lipnju, dok se izlazak očekuje pred blagdansku sezonu. Nintendo je u međuvremenu izdao novu igru Super Mario koja obilježava 35 godina od prvog izlaska.