StoryEditor

NOVA APLIKACIJA Građani će moći pratiti kretanje cijena u trgovinama

Korisnici će moći vidjeti cijene oko 350 artikala u trima trgovačkim lancima

17/02/2023 u 09:39 h
13919
Pixabay

Građani od sada mogu koristiti novu aplikaciju "Kretanje cijena", namijenjenu praćenju cijena u maloprodaji, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, stoji na stranici Vlade

Korisnici će moći vidjeti cijene oko 350 artikala u trima trgovačkim lancima, Konzum, Tommy i KTC. Ovi su trgovci dio takozvane "bijele liste", koji su izložili tražene podatke Ministarstvu. Na novoj aplikaciji cijene artikala moći će se uspoređivati svakih 15 dana. Referentni datum, po kojemu će se mjeriti promjene u cijenama, bit će 31. prosinca 2022. godine, prenosi HRT.

Što se tiče cijena hrane u veleprodaji, ministrica poljoprivrede Marija Vučković je istaknula da najveći rast imaju cijene jaja koje kontinuirano rastu gotovo posljednjih godinu dana i na rekordno visokim su razinama, piše na stranici Vlade.

Savjetnik ministra Filipovića, Jurica Lovrinčević, rekao je za HRT da se ovom aplikacijom nastoji stati na kraj neopravdanim poskupljenjima. Također je izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da je "hrana u Hrvatskoj za jedan posto skuplja od europskog prosjeka, dok je prije dvije godine bila za tri posto jeftinija".

Vezani članci
20. travanj 2024 06:59