Foto: Pexels

Visoko učilište Algebra postat će prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj, prenosi Hina.

Algebra je dobila pozitivnu akreditacijsku preporuku Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje te je time stvoren temelj za početak rada i upis prve generacije studenata. Pripreme za osnivanje Sveučilišta započele su prije gotovo tri godine.

Na novom sveučilištu provodit će se studijski program Računarstvo pod vodstvom nastavnika i asistenata s Algebre i Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Program traje tri godine, a njime se omogućava stjecanje kompetencija za analizu i rješavanje srednje složenih inženjerskih problema, rad u timu i doprinos oblikovanju sustava i procesa s područja računarstva, uz korištenje temeljnih znanja iz matematike, fizike, elektrotehnike i računarstva te suvremenih računarskih alata, navodi Hina. Na prvom upisnom roku otvoreno je 30 mjesta.

Na Algebri će se u sljedećih nekoliko godina provoditi FER-ov sveučilišni studij računarstva na engleskom jeziku.

“Unatoč trenutnoj situaciji, ova suradnja ima svoj strateški karakter i moramo gledati u budućnost, a naša je odgovornost da dodatno pozicioniramo Hrvatsku na karti visokog obrazovanja te okupimo što širu frontu institucija s kojima ćemo raditi na privlačenju talenata”, smatra dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Gordan Gledec.