StoryEditor

NOVOSTI NA SAVI ‘Slasta‘ ima novo radno vrijeme, a stižu i nove blagajne

Studenti se nadaju da će nove blagajne smanjiti vrijeme čekanja u menzama

29/01/2023 u 21:17 h
14672
PIXABAY

Popularna "Slasta", slastičarnica Studentskog doma Stjepan Radić, radit će od srijede do nedjelje. Tako su odlučili glasači nakon što je Studentski odbor prije tjedan dana postavio anketu na Facebooku u kojoj se biralo u kojem razdoblju će slastičarna raditi - od ponedjeljka do petka ili od nedjelje do srijede.

"Sada ću vjerojatno češće odlaziti kad radi vikendom, inače nisam stizala zbog faksa", kaže studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Ana Caktaš. A sudeći po reakcijama na objavu, Ana nije jedina koja je zadovoljna promjenom.

Osim novog radnog vremena Slaste, novost na Savi su i nove blagajne koje se uvode u menze da bi se smanjili redovi. Blagajne će bolje raditi sa sadašnjim softwareom pa će se ubrzati posao zaposlenicima i smanjiti čekanje studentima. Upravo dugački redovi u menzama već su neko vrijeme svakodnevna muka studenata na Savi.

"Ono što me brine je nedostatak osoblja u restoranima o čemu se priča već duže vrijeme", govori studentica Ana. Dodaje da su do otvorenja slastičarne obje menze radile i redovi su bili podnošljivi, a sad je odjednom večera dostupna samo u prvoj menzi i to u kraćem radnom vremenu pa se dugo čeka.

"4000 studenata je na Savi, to stvara ogromne gužve i prenapučenost, neovisno o brzini i broju blagajni jer se radi i o ograničenom kapacitetu stolova i količini hrane. Dok obje menze ne budu otvorene po predviđenom radnom vremenu, sumnjam da će nove blagajne učiniti značajnu razliku", smatra Ana.

S njom se slaže i Karla Čupić, studentica ekonomije.

"Redovi budu toliki da mi pola dana ode na putovanje do faksa i nazad, a druga polovica na čekanje reda za večeru", objašnjava Karla.

Vezani članci
19. travanj 2024 07:31