StoryEditor

ONLINE NASTAVA Dekan Filozofsog fakulteta potvrdio da će studenti ljetni semestar slušati od doma

Razlog je obnova fasade

17/02/2023 u 09:36 h
12979
EMMA MATIJEVIć/GLOBAL

Nakon neslužbene objave u jednoj od zatvorenih studentskih grupa da Filozofski fakultet u Zagrebu u ljetnom semestru prelazi na online nastavu, vijest je sada potvrdio dekan Domagoj Tončinić, prenosi Jutarnji. Razlog je sveobuhvatna obnova fasade, a njezino se trajanje predviđa do kraja petog mjeseca. Osim toga, radovi predstavljaju i potencijalnu opasnost za studente pa je najsigurnije da cijeli semestar slušaju od kuće, kao u doba korone.

"Jasno da smo se na sjednici Fakultetskog vijeća iznenadili, no argument Uprave realno je neporeciv, a to je sigurnost studenata i zaposlenika", kaže jedan od profesora s Filozofskog za Jutarnji te objašnjava da je pronaći smještaj za toliko studenata i profesora izuzetno teško.

Studenti se pak pitaju zašto se rdovi ne mogu odviti ljeti, kada nema predavanja, no s fakulteta objašnjavaju da su za izvedbu radova osigurana europska sredstva i projektu istječe rok pa se radovi ne mogu prolongirati. Profesori poručuju da su svjesni koliko je ova informacija šokantna za studente, ali kažu da je nastava na daljinu jednostavno jedino rješenje.

Dio studenata smatra da online princip negativno utječe na kvalitetu nastave, akademski razvoj i mentalno zdravlje studenata, a šuška se i da će se potpisivati peticija. Ono što studentima najviše smeta jest to što bi se ispiti svejedno održali uživo, prenosi portal Srednja.hr.

Jedna od studentica s kojom smo razgovarali kaže da joj se ne sviđa što se u medijima predstavlja kao da su svi s fakulteta protiv uvođenja online nastave. 

"Shvaćam da je Filozofski ogroman fakultet s puno smjerova i još više kombinacija te da je postići bolju organizaciju jako teško, ali iskreno veseli me što neću morati doći na faks u osam ujutro i biti do osam navečer zbog pet rupa koje imam u danu", govori naša sugovornica kojoj su do sada jedine opcije bile, kako kaže - živjeti na fakultetu ili u javnom prijevozu. Dodaje da će vrijeme koje je trošila na čekanje i putovanje iskoristiti za odlazak kući, hobije, druženja, a možda čak i posao.

Vezani članci
18. travanj 2024 12:53