Foto: Unsplash

U nedjelju oko 14 sati zabilježen je potres magnitude M=4,7 sedam kilometara sjeverno od Starigrada Paklenica, izvijestila je Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno matematičkog fakulteta (PMF). Potres je u epicentralnom području bio maksimalnog intenziteta VI (šest) stupnja EMS ljestvice.

Podrhtavanje se, osim na području Zadra, osjetilo i na otocima Ugljanu, Pašmanu, Murteru te u Kninu, Vodicama, Šibeniku, Drnišu i u Lici, prenosi Hina. Iz Policijske uprave zadarske poručuju da zasad nema prijava eventualne štete, a također nema ni dojava o ozlijeđenima iz Nacionalnog parka Paklenica.

“Malo prije potresa ustala sam iz kreveta i krenula prati zube kad sam osjetila podrhtavanje. Uplašila sam se i nisam znala je li stvarno riječ o potresu ili umišljam. Cimerice su otišle svojim kućama tako da sam ostala sama. Nadam se da neće doći do novog potresa”, studentica Lucija Sorić otkriva kako je doživjela potres. Dodaje da srećom nema štete u stanu.

Seizmolog Krešimir Kuk poručio je stanovnicima zadarskog područja da u narednim danima, tjednima i mjesecima očekuju još potresa, prenosi Zadarski.hr.