StoryEditor

OTKAZAN INTERLIBER Korona zaustavila međunarodni sajam knjiga

‘To drugim riječima znači da ćemo imati Interliber dislociran u online svijet, u knjižare i na HRT3‘, dodao je Slavko Kozina
Autor:
Global.
03/11/2020 u 11:51 h
Interliber sajam knjiga
Interliber sajam knjigaPIXABAY
Nakon 42 godine duge tradicije održavanja jednog od najpopularnijih sajmova knjiga, Zagrebački Velesajam je zbog pogoršanja epidemiološke situacije odlučio otkazati ovogodišnje izdanje Interlibera. Sajam se trebao održati od 10. do 15. studenoga, a novi termin održavanja bit će poznat tek nakon što se epidemiološka situacija smiri te izdavači naprave procjenu o sigurnosti svojih izlagača i građana. Iz izdavačkih kuća javljaju da su svim zainteresiranima pripremili velike interliberske popuste koji će se moći iskoristiti ili u knjižarama ili online kupnjom.

‘Novo normalno‘ online izdanje

Zajednica nakladnika i knjižara (ZNK) iz Hrvatske gospodarske komore pripremila je projekt "Knjiga svima i svuda", kojeg su spremni prebaciti u virtualno izdanje. Kupnja knjiga moći se obaviti putem web stranice, a streaming projekt bit će popraćen na trećem programu Hrvatske radiotelevizije. "To drugim riječima znači da ćemo imati Interliber dislociran u online svijet, u knjižare i na HRT3. Ono što je dobro je to što će ovaj put ljudi i u Metkoviću moći kupiti po dobrim cijenama knjige, čuti nove stvari od pisaca i mislim da ćemo ovime na najbolji mogući način odgovoriti na neodržavanje Interlibera", istaknuo je za Hinu Slavko Kozina, predsjednik ZNK-a. Naglasio je da je na sajam u prosjeku dolazilo 120.000 ljudi. Iz Zagrebačkog Velesajma pozivaju na odgovornost građana, a tome se priključio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "Uz veliku zdravstvenu prijetnju s kojom smo svi suočeni, trebamo prije svega biti odgovorni, ali ujedno hrabri i inovativni. Zdravlje nam je na prvom mjestu", naglasio je Bandić u objavi na Facebooku.
26. travanj 2024 13:44