StoryEditor

POBJEDA HRVATSKE Borna Ćorić osvojio odlučujući bod za pobjedu protiv Austrije

Natjecanje po skupinama održava se od 12. do 17. rujna u četiri za sada ne potvrđena grada

07/02/2023 u 07:48 h
14742
PIXABAY

Borna Ćorić fantastičnim je nastupom pred riječkom publikom osigurao odlučujući bod za plasman Hrvatske teniske reprezentacije u grupnu fazu Davis Cupa s ukupnim rezultatom 3:1. Natjecanje po skupinama održava se od 12. do 17. rujna u četiri za sada ne potvrđena grada, prenosi HINA. 

Hrvatsku su u vodstvo od 2:0 prvog dana doveli imenjaci, Borna Ćorić i Borna Gojo. Ćorić je pobijedio Dennisa Novaka u dva seta (6:3, 7:5), a Gojo, Dominica Thiema također u dva seta (6:3, 7:6) te osvojili dva bitna boda. Drugog dana hrvatski par u kombinaciji Dodig/Mektić nije uspio pobijediti austrijski par Erler/Miedler te su Austrijanci smanjili prednost na 2:1 (3:6, 6:7).

Odlučujući meč za pobjedu odigrao je Ćorić protiv nekadašnjeg trećeg igrača svijeta i Grand Slam prvaka Thiema. Svojim uvjerljivim nastupom i igrom nije imao previše poteškoća te je Borna u dva seta nadigrao suparnika. Prvi set je otišao u tiebreak, no drugi set je Ćorić puno lakše slomio servis Thiema i priveo susret kraju (7:6, 6:2).

Novog osvajača Davis Cupa saznat ćemo u studenom na završnom turniru koji se kao i prošle godine održava u Malagi. Hrvatska je prošle godine dogurala sve do polufinala u kojem su izgubili od reprezentacije Australije, prenosi Tportal.hr.

Vezani članci
01. svibanj 2024 05:58