StoryEditor

PORIN 2021. Prednjače Pavel i gitaristički trio, za pjesmu godine predloženo 299 skladbi

Za dodjelu nagrada pripremaju se različiti scenariji, ovisno o epidemiološkim uvjetima
Autor:
Global.
27/02/2021 u 11:49 h
Glazbene nagrade<br />
Glazbene nagradePIXABAY
U posebnom prijenosu na YouTubeu objavljeni su nominirani izvođači za 28. Porin, glazbenu nagradu u 36 kategorija čije je prijedloge nominacija biralo 77 nakladnika.

‘Uložili smo jako puno dobre energije‘

"Lijepo je kad znaš da kolege cijene ono što radiš. Mi smo, doduše, s ovim zadnjim, 30-ak puta nominirani sveukupno, a dobili smo jednog, ali i taj je vrijedan. Hvala struci, veseli nas", rekli su iz grupe Pavel koja ima pet nominacija sa svojim albumom "Ennui", kao i gitaristički trio Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić s albumom "9OF3". Oni su otkrili da su ponosni na nominaciju, pogotovo zato što im je to "debitantski uradak". "U njega smo uložili jako puno dobre energije, a što su izgleda ljudi i sama struka prepoznali pa nam je to sve skupa još draže, jer kad te prepoznaju kolege, sve dobije još jednu višu razinu", napomenuo je ovaj gitaristički trio. Po broju nominacija slijede Elemental i Matija Dedić, s njih četiri. "Ukupno 1784 prijave, od toga čak 214 prijavljenih albuma, 299 skladbi za Pjesmu godine, a 75 prijava za kategoriji Novi izvođač. Imali smo puno posla i ove godine", kazala je glavna tajnica nagrade Porin Ivana Martinac.

Tko su nominirani?

Za Pjesmu godine nominirane su "Hej, sanjalice", grupe Elemental, pjesma "Mali krug velikih ljudi" izvođača Massima koju je napisao član benda Vatra, Ivan Dečak, "Ne daj na nas" u izvedbi Pavela i Tedija Spalata, "Puna memorija" izvođačice i autorice Vanne te "Rođen za suze" koju izvode Goran Bare & Majke. Za novog izvođača godine nominirani su Albina, Mia Negovetić i Vinko Čemeraš & Talvi Tuuli. Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobit će Daria Hodnik s pjesmom "Srce od stakla", Je Veux za "Dance to forget" ili Vanna za skladbu "Puna memorija", dok su za mušku vokalnu izvedbu nominirani Damir Urban, Marko Tolja i Massimo. "Organizacija ima spremna tri scenarija za realizaciju dodjele nagrada, ovisno o datim epidemiološkim uvjetima u željenim terminima", poručio je Davor Derzga, izvršni direktor Porina. Sve kategorije i nominacije možete pogledati ovdje.
23. travanj 2024 20:38