Foto: Press

Svjetski savez mladih Hrvatska, organizacija koja okuplja mlade u dobi od 18 do 30 godina i bavi se pitanjima obrazovanja, zapošljavanja i iseljavanja, danas s početkom u 18 sati priprema online okrugli stol naziva “Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj”.

Svi zainteresirani mogu ga pratiti besplatno na Facebook stranici ‘World Youth Alliance Hrvatska’ i na YouTube kanalu ‘Svjetski savez mladih Hrvatska’. Raspravljat će se o mogućim rješenjima, preduvjetima i mjerama koje bi vladajući trebali poduzeti kako bi se mladima u Hrvatskoj omogućila što dostojanstvenija i perspektivnija budućnost.

Pandemija je donijela brojne promjene u svakodnevicu, a mediji i stručnjaci upozoravaju da Hrvatsku i svijet čeka velika ekonomska kriza, čije će posljedice biti teže od onih uzrokovanih krizom 2008. godine. Tada su počela velika iseljavanja i problemi s mentalnim zdravljem, a posljedice ove krize pokazat će se u nadolazećem razdoblju.

Sudionici predavanja su Tanja Herceg, predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH, Biljana Gaća, predsjednica Foruma mladih SDP-a Hrvatske, Ivan Vidiš, predsjednik Mladeži HDZ-a, Vedrana Pribičević, ekonomistica u Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa te Marin Miletić, predstavnik stranke MOST nezavisnih lista.