StoryEditor

POTPISIVANJE UGOVORA Na zagrebačkom Sveučilištu otvara se Centar za njemačke i europske studije

Centar nastoji promicati višejezičnost u znanosti i obrazovanju pa će se tako na Sveučilištu u Regensburgu otvoriti lektorat za hrvatski jezik i kulturu

16/03/2023 u 08:15 h
12709
PEXELS

Otvorenje Centra za njemačke i europske studije na Sveučilištu u Zagrebu i osnivanje Croaticuma, lektorata za hrvatski jezik i kulturu na Sveučilištu u Regensburgu, nastalo je suradnjom dvaju Sveučilišta. Potpisivanje akta povodom otvorenja održat će se u auli zagrebačkog Sveučilišta u četvrtak u 15 sati, piše na stranici Sveučilišta u Zagrebu

Tijekom svečanosti potpisivanja održat će se predstavljanje Centra tijekom kojeg će biti kraća izlaganja. Na kraju manifestacije dokument o otvorenju Centra za njemačke i europske studije potpisat će zagrebački rektor Stjepan Lakušić te predsjednik Sveučilišta u Regensburgu Ude Hebel.

Centar za njemačke i europske studije zajednička je institucija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Regensburgu s regionalnim fokusom na jugoistočnu Europu. Cilj mu je poduprijeti znanstvene i akademske odnose između Hrvatske i Njemačke te razvijati istraživačke projekte i studijske programe.  Lektorat Croaticum, kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, otvorit će u zimskom semestru iduće akademske godine. To će biti prvi Croaticum u zemljama njemačkoga govornoga područja.

Profesori iz izaslanstva Sveučilišta u Regensburgu krajem prosinca prošle godine posjetili su Sveučilište u Zagrebu. Cilj susreta bio je jačanje akademske suradnje i razvoj novih suradnji u znanstveno-istraživačkim područjima. Predstavnici oba Sveučilišta potpisali su Sporazum o suradnji s posebnim naglaskom na njemačkom jeziku u Hrvatskoj i hrvatskom jeziku u Njemačkoj, navodi portal Universitas.

Vezani članci
08. prosinac 2023 23:29