StoryEditor

POTPORA PODSTANARIMA Objavljena rang lista studenata koji su ostvarili pravo na jednokratnu subvenciju

Uvjete natječaja zadovoljilo je 218 studenata kojima će se, nakon što potpišu ugovor, uplatiti iznos od 248,66 eura

07/02/2023 u 07:31 h
14615
Pexels

Iznos od 248,86 eura bit će uplaćen studentima koji borave kod privatnih stanodavaca, a ispunili su sve uvjete natječaja za studentski dom koji im nije dodijeljen zbog manjka smještaja, obavijest je sa službene stranice zagrebačkog Studentskog Centra

Ugovori će se potpisivati od 7. do 24. veljače u Poslovnici za smještaj Studentskog centra, na adresi Savska cesta 25, svaki radni dan osim blagdana, od 8 do 15 sati. Za studente, koji su dospjeli na rang listu, a koji ne potpišu ugovor do navedenog datuma, smatrat će se da su odustali od subvencije. 

Studentski centar u Zagrebu je, u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, u siječnju poslao Javni poziv vezan uz novčanu potporu za boravak u privatnom smještaju studentima koji studiraju u Zagrebu ili Zagrebačkoj županiji. Kako stoji u Javnom pozivu, subvencija je trebala ići na račune 928 studenata, međutim prijavilo ih se 418. Uvjete natječaja zadovoljilo je njih 218.

Osim sklapanja ugovora sa Studentskim centrom u Zagrebu, u svrhu financiranja studenata sklopljeni su sporazumi i s četiri županije, Splitsko-dalmatinskom, Primorsko-goranskom, Istarskom i Varaždinskom. Tako je i za studente koji studiraju u Splitu, Rijeci, Puli, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici i Bjelovaru predviđen jednokratan iznos od 248,86 eura, piše na službenoj stranici Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. 

Vezani članci
24. travanj 2024 00:08