StoryEditor

POVIJESNI DAN Novi stolnoteniski turnir Europe Youth Series Croatia Open započinje svoj put u Osijeku

U pojedinačnoj konkurenciji do 15 godina svoje zemlje predstavljat će 53 dječaka i 42 djevojčice, a u konkurenciji do 13 godina igrat će 29 dječaka i 21 djevojčica

Autor:
David Novak
27/04/2023 u 06:12 h
16933
PIXABAY

Osijek će ugostiti novi stolnoteniski turnir Europe Youth Series Croatia Open za mlade, koji je pokenula Europska stolnoteniska federacija (ETTU). Organizatori ovogodišnjeg izdanja su Hrvatski stolnoteniski savez te poznati osječki STK Vodovod, piše HINA.

Grad na Dravi postat će prvi grad u povijesti u kojem je pokrenuta ovakva vrsta turnira za mlade stolnotenisače i stolnotenisačice. Održava se u Gradskom vrtu, a započet će grupnim natjecanjem mješovitih ekipa u kategorijama do 13 i do 15 godina. Grupna faza za dječake i djevojčice do 15 godina pojedinačno je na rasporedu petak, a kategorija parovi slijedi ubrzo nakon toga.

Na turniru će sudjelovati igrači iz Azerbajdžana, Hrvatske, Češke, Belgije, Cipra, Njemačke, Gruzije, Grčke i brojnih drugih europskih država. U pojedinačnoj konkurenciji do 15 godina svoje zemlje predstavljat će 53 dječaka i 42 djevojčice, a u konkurenciji do 13 godina igrat će 29 dječaka i 21 djevojčica. Direktor turnira Dragan Knežević za ETTU je prokomentirao očekivanja od novog turnira.

"Imamo veliku podršku Grada i nadamo se da će svi sudionici uživati ​​u svom boravku i igri ovdje. Svjesni smo da je ovo prva godina turnira i to nas potiče da još više radimo na uspjehu ovog projekta. Nadamo se da ćemo uspjeti učiniti ovaj događaj uspješnim do te mjere da će postati tradicionalan u Osijeku", rekao je Knežević.

U ovoj kalendarskoj godini igrat će se ukupno pet turnira Europe Youth Series, a osim u Osijeku odigrat će se Podgorici (Crna Gora), Plzenu (Češka), Loutrakiju (Grčka )i Nevesehiru (Turska). Ovu prigodu mogu iskoristiti mladi igrači te se iskazati na svjetskoj pozornici, a posebice mladi hrvatski stolnotenisači koji će imati domaću publiku kao potporu.

Vezani članci
24. travanj 2024 23:03