StoryEditor

PROMJENE U FINSKOJ Sanna Marin odstupila s mjesta predsjednice socijaldemokrata

Marin je dužnost premijerke obnašala tri i pol godine i ponosna je što je što su se za vrijeme njezina mandata dogodili povijesni trenutci po pitanju finske politike

06/04/2023 u 13:53 h
15731
PIXABAY

Bivša finska premijerka Sanna Marin najavila je svoj odlazak s pozicije čelnice socijaldemokratske stranke (SDP) nakon poraza na parlamentarnim izborima. Marin će i dalje biti zastupnica stranke te planira sudjelovati u pregovorima oko formiranja nove koalicije. Međutim, naglasila je da ne želi obnašati funkciju ministrice jer je vođenje finske Vlade bio velik izazov te da je to za nju bio test izdržljivosti, prenosi finski portal Err.ee.

Marin se tijekom mandata bavila problemima vezanim uz pandemiju te rat u Ukrajini. Također, na konferenciji za medije je demantirala bilo kakve ponude u međunarodnoj politici.

Naime, objasnila je da sumnja u to da će dobiti ponudu za poziciju povjerenice Europske unije jer tu nju u Finskoj uglavnom dobivaju povjerenici iz premijerove stranke.

Marin je dužnost premijerke obnašala tri i pol godine i ponosna je što je što su se za vrijeme njezina mandata dogodili povijesni trenutci u finskoj politici. Naime, na svom Twitter profilu Marin se osvrnula na ulazak Finske u NATO. 

"Finska ulazi u novu eru kao članica NATO-a. Ponosna sam na Finsku i Fince. Kao nacija, bili smo ujedinjeni kroz ovaj povijesni proces. Hvala našim saveznicima na ukazanom povjerenju. Zajedno ćemo biti još jači", napisala je bivša premijerka.

Vezani članci
28. travanj 2024 00:30