StoryEditor

PROMJENE U ZET-u Karate kod vozača nećete moći kupiti od 1. do 15. siječnja

Karte će biti dostupne na više od 300 kioska u Zagrebu i okolici te 14 ZET-ovih prodajnih mjesta

30/12/2022 u 09:01 h
10927
PIXABAY

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) najavili su da kupnja karata kod vozača neće biti moguća od 1. do 15. siječnja. Glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba istaknuo je i da će papirnate karte vrijediti do isteka zaliha, neovisno radi li se o tome jesu li na njima cijene iskazane u dvije valute ili samo u kunama, prenosi Hina.

"Da se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge, odnosno da bi se izbjeglo usporavanje tramvajskih i autobusnih linija radi kupnje karata i povrata novca u eurima, u tom razdoblju kupnja karata kod vozača neće biti dostupna", poručili su iz ZET-a.

U slučaju vrijednosnih karata, provodit će se automatska konverzija eNovčanika iz kuna u eure. Karte će biti dostupne na više od 300 kioska u Zagrebu i okolici te na 14 ZET-ovih prodajnih mjesta. Ipak, poručuju da su u ovom prijelaznom razdoblju, pretplatne i vrijednosne karte najjednostavnija opcija.

Prošlog su tjedna potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, vršitelj dužnosti ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Dragan Jelić i direktor ZET-a Marko Bogdanović potpisali ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 20 niskopodnih tramvaja.

"Nakon 17 godina konačno ide obnova voznog parka - 20 niskopodnih tramvaja, koji će za građane Zagreba značiti manje kašnjenja u prometu i manje situacija da se vozilo ne pojavi jer se pokvarilo", poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević, piše Hina. 

Pripremite eure i cente

Pojedinačne dnevne karte za 30 minuta vožnje koštat će 0,53 eura na prodajnim mjestima, a kod vozača 0,80 eura.

Dnevne karte za 60 minuta vožnje plaćat će se 0,93 eura na prodajnim mjestima, a kod vozača 1.33 eura.

Dnevne karte za 90 minuta vožnje na prodajnim mjestima će se plaćati 1,33 eura, a kod vozača 1.99 eura.

Vezani članci
16. travanj 2024 14:40