StoryEditor

EURO U KVIZOVIMA ‘Milijunaš‘ i Potjera prilagođavaju se eurozoni

Natjecatelji popularnog televizijskog kviza ‘Tko želi biti milijunaš?‘ moći će osvojiti najviše 150.000 eura

21/12/2022 u 06:38 h
14507
PIXABAY

Iako je njegov naziv dosad podrazumijevao iznos u kunama, "Milijunaš" ostaje "Milijunaš" i nakon prelaska na euro - a iznos za osvajanje u drugoj valuti neće ostati milijunski. Ulazak u eurozonu za sobom će povući i neke promjene na području televizijskih kvizova. Novčani iznosi za koje se natjecatelji ovog kviza bore od nove će godine biti izraženi u novoj valuti i bit će nešto viši prilikom preračunavanja u kune.

"Prelaskom na euro kreirat ćemo stablo novca u novoj valuti. Imamo u vidu nekoliko opcija i stablo će se okvirno kretati najvjerojatnije u iznosima približnim sadašnjim kunskim iznosima", kazao je urednik emisije Igor Grković za Slobodnu Dalmaciju.

Naime, natjecatelji popularnog televizijskog kviza "Tko želi biti milijunaš?" moći će osvojiti 150.000 eura, odnosno 1.130.000 kuna. S druge strane, na kvizu "Potjera" neće biti značajnih promjena dolaskom eura. S Hrvatske radiotelevizije objasnili su da će postojeće iznose preračunati u eure po fiksnom tečaju konverzije, prenosi Lider.

Hrvatske inačice popularnih televizijskih kvizova ugledale su se na ostale zemlje kada je riječ o prilagođavanju iznosa na novu valutu. Primjerice, Slovenija je 2007. svoje iznose u slovenskim tolarima prilagodila eurima prilikom ulaska u eurozonu. Iznos nagrade od 62.593 eura (15.000.000 slovenskih tolara) uvećan je i ona od tada iznosi 100.000 eura. Međutim, nakon prelaska na euro, zemlje poput Litve, Estonije, Slovačke i Latvije prekinule su s emitiranjem popularnog Milijunaša.

Vezani članci
25. travanj 2024 17:38