StoryEditor

PROSVJED DOSTAVLJAČA Woltovci traže mogućnost rada preko obrta i rast naknade za dostave

Skup je organizirala Inicijativa zajednice Wolt dostavljača nakon neuspjelih pregovora s direktorima platforma

03/03/2023 u 04:00 h
14866
FREEPIK

Novi prosvjed Wolt dostavljača "ReWolt" održao se u četvrtak ispred središta Wolt Hrvatska gdje su radnici iskazali svoje nezadovoljstvo materijalnim i radničkim pravima. Zahtijevali su da im se omogući rad preko obrta te rast naknada za dostave za minimalno 30 posto, a one su se kako kažu, snizile prilikom prelaska na euro, prenosi Jutarnji list

Skup je organizirala Inicijativa zajednice Wolt dostavljača nakon neuspjelih pregovora s direktorima platforma. Predstavnici Wolt platforme odbili su zahtjeve Inicijative.

"Objasnili smo da više nismo htjeli zamarati kolege dostavljače, nego smo htjeli normalno sjesti s našim partnerima za stol. Cijela priča je išla prema tome da nas se diskreditira i nakon toga novih razgovora nije bilo. Taj sastanak je presudio da mnogi dostavljači više ne nastave raditi posao koji su voljeli", izjavio je predstavnik radnika Silvio Šimić.

Kako piše Index, iz uprave Wolta naglašavaju da su zahtjevi radnika uglavnom vezani uz izmjene u Zakonu o radu i novi Zakon o suzbijanju neprijavljenog rada, na što oni ne mogu utjecati. Na konferenciji za medije rekli su da Wolt Zagreb podržava zakonske izmjene pomoću kojih će se spriječiti neprijavljeni rad te urediti radnička prava.

Vezani članci
19. travanj 2024 22:10