Foto: Unsplash

Nakon što je Joe Biden izabran za 46. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, njegova žena Jill Biden postat će prva dama Amerike koja će u Bijelu kuću ući s doktoratom, a bit će i prva žena američkog predsjednika koja će nastaviti raditi posao neovisno o Bijeloj kući, prenosi CBS News.

Godinama je radila kao profesorica engleskog jezika u višim školama te je držala tečajeve maloljetnim pacijentima psihijatrijske bolnice. Također, bila je i nastavnica engleskog jezika na Delaware Technical & Community Collegeu, a od 2009. godine i redovna profesorica engleskog jezika na Northern Virginia Community Collegeu. Iako će se od sljedeće godine nešto više početi baviti politikom, od podučavanja ne želi odustati.

“Ako stignemo do Bijele kuće, nastavit ću podučavati. Važno je i želim da ljudi cijene nastavnike i znaju njihov doprinos te da podignu profesiju”, poručila je Jill Biden u kolovozu.

Ipak, zbog suprugove kampanje, ove godine je odlučila uzeti pauzu od podučavanja na fakultetima te se posvetiti izborima. Planira se zalagati za besplatne školarine, podupirati financiranje za istraživanje raka, davati potporu vojnim obiteljima, kao što je to činila i kao druga dama, istaknula je u intervjuu za Sunday Morning.

Istaknula je da je tijekom svoje karijere podučavala i puno imigranata i izbjeglica kojima želi pomoći na putu do uspjeha.

“Podučavanje nije ono što ja radim. To je ono što ja jesam“, zaključila je Jill Biden.