StoryEditor

PRVA POBJEDA Kauboji bez problema nadigrali Amerikance

Hrvatska je situaciju držala po kontrolom već u prvom poluvremenu te na pauzu otišla s deset golova prednosti

16/01/2023 u 07:18 h
11492
PIXABAY

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je svoju prvu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. Nakon debakla protiv Egipta, Kauboji su savladali reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 40:22.

Hrvatska je situaciju držala po kontrolom već u prvom poluvremenu te na pauzu otišla s deset golova prednosti (20:10). Pristup utakmici od početka je bio ozbiljan,a Amerikanci su jedino vodstvo u utakmici imali u šestoj minuti kada je na semaforu bilo 4:3.

Nakon poravnanja rezultata na 5:5 Hrvatska je napravila veliku seriju 7:0 kojom se odvojila i samo nastavila graditi prednost do kraja utakmice. Najefikasniji u Hrvatskim redovima bio je Igor Karačić s osam pogodaka, zatim Josip Šarac sa šest i Filip Glavaš s pet pogodaka. Na drugoj strani Gary Hines zabio je šest pogodaka što mu je donijelo utješnu nagradu za igrača utakmice.

Ovom pobjedom Hrvatska je skočila na drugo mjesto u svojoj skupini koju predvodi Egipat. Momčad koja je nadvaldala Kauboje upisala je pobjedu slavljem nad Marokom 30:19. Sljedeća utakmica naše reprezentacije na rasporedu je u utorak od 20.30 kada će se igrati protiv Maroka.

Vezani članci
04. svibanj 2024 19:26