StoryEditor

PSIMA ULAZ DOZVOLJEN U Muzej grada Zagreba u pratnji četveronožnog prijatelja

Na Svjetski dan zaštite životinja posjetiteljima u pratnji pasa ulaz je besplatan

03/10/2022 u 07:48 h
14018
UNSPLASH

Muzej grada Zagreba od utorka će, na Svjetski dan zaštite životinja, otvoriti vrata posjetiteljima u pratnji pasa čime će se pridružiti nekolicini hrvatskih i brojnim svjetskim muzejima koji su vrata otvorili ljudima koji dane provode u društvu čovjekovog najboljeg prijatelja.

Pseći bonton

Na Svjetski dan zaštite životinja posjetiteljima u pratnji pasa ulaz je besplatan. Ulazna vrata Muzeja grada Zagreba bit će od 10 sati obilježena znakom "psima dostupan muzej", a za omiljene četveronižne prijatelje u MGZ su pripremili poslastice jer to je, kažu, njihov praznik.

Ravnateljica Muzeja Aleksandra Berberih Slana kao vlasnica dva psa i kao muzealka, izrazila je zadovoljstvo da su zaposlenici Muzeja grada Zagreba sami predložili i podržali uvođenje dostupnosti muzeja psima. I tajnik Hrvatskog kinološkog saveza Bojan Mataković zadovoljan je što je Muzej prepoznao potrebu za dog friendly mjestima u gradu, kao i nadu da će ponukani ovim primjerom i ostali muzeji diljem Hrvatske širom otvoriti vrata četveronožnim prijateljima.

Kao partner u projektu dog-friendly muzeja, Hrvatski kinološki savez pomogao je pri usvajanju muzejskog bontona za posjetitelje u pratnji pasa. Tako će, sukladno bontonu, u Muzej moći ući psi u pratnji odrasle osobe koja plati ulaznicu, pri čemu se ulaznica plaća samo za posjetitelja, ne za psa.

U slučaju nužde...

Dobrodošli su samo odgojeni i poslušni psi. Pas će morati biti na povodcu, a vlasnik će preuzeti odgovornost za svu eventualno nastalu štetu, napomenuli su iz MGZ. Ako pas u Muzeju obavi nuždu, vlasnik će očistiti za svojim ljubimcem i o tome će obavijestiti osoblje Muzeja. No, bez straha, jer radnici Muzeja vole pse i znaju da se takve situacije mogu dogoditi, dodali su.

Premda su psi dobrodošli, zbog njihove dobrobiti i sigurnosti svih posjetitelja, psi neće moći ući u Muzej tijekom otvorenja izložbi i posjeta većih grupa posjetitelja. Muzej također zadržava pravo zabraniti ulaz opasnim psima, odnosno životinjama koje pokazuju napadački stav prema ljudima, kao i psima koje vlasnik ne može obuzdati i držati poslušnima. Službeni psi u Muzej mogu ući bez obzira na okolnosti. Iz MGZ su zamolili vlasnike da prije posjeta muzeju pse nahrane, dobro prošeću i pobrinu se da obave nuždu.

Vezani članci
29. travanj 2024 01:53