Foto: PR

Otvorene su prijave za peto izdanje studentskog case study natjecanja Realizator 2020. iza kojeg stoji Zaklada Sveučilišta u Rijeci. Radi se o natjecanju na kojem studenti rješavaju stvarne poslovne slučajeve te tako usvajaju znanja i vještine potrebne za tržište rada. Uz vodstvo mentora, istražuje se i dolazi do inovativnih rješenja zadanih izazova, a prednost ovog projekta je stjecanje prvih poslovnih poznanstava korisnih u daljnjem radu. Prijave su otvorene do 8. studenog.

Spajanje akademske i gospodarske zajednice

Stručna suradnica za financije i razvojne projekte, Andrea Laurić, pojasnila je da je “ideja krenula prije pet godina sa željom da se poveže akademska i gospodarska zajednica tako da studenti stječu praktično iskustvo u gospodarskom području, dok poduzeća, s druge strane, dobivaju inovativna rješenja za zadani izazov”. Do sada je na natjecanju sudjelovalo 300 studenata podijeljenih u 123 tima s 14 sveučilišnih sastavnica, a sve to uz potporu 12 uglednih poslovnih partnera.

Natjecanje će se ove godine održati virtualno, a sudjelovati mogu svi studenti diljem Hrvatske. Laurić je istaknula da se “svake godine projekt odvijao uživo, a ove godine program se provodi online. Samim tim se otvorila mogućnost za sudjelovanje svih studenata i studentica u Hrvatskoj, ne samo s riječkog područja”. Nadaju se što većem odazivu i interesu studenata, koje pozivaju da se prijave na ovogodišnje izdanje Realizatora.

Tri najbolja rješenja svakog poslovnog problema osvajaju nagradu. Prvo mjesto tako će osvojiti 3000 kuna za prvo, 2000 za drugo i 1000 kuna za treće mjesto. Osim toga, pobjedničkim timovima omogućit će se i službeni razgovor da bi pristupili programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

U srijedu 28. listopada 2020. godine u 17 sati predstavit će se partneri i slučajevi, a cijela procedura moći će se pratiti uživo na Realizator YouTube kanalu i Facebook stranici.